Ce Mănânc Într-o Zi | Idei de rețete vegetariene simple și sănătoase de pe Pinterest

Obișnuiesc să îmi creez săptămânal un plan alimentar pe zile în care includ trei mese pe zi și o gustare. Apoi îmi notez lista de cumpărături  în funcție de ce includ în meniul săptămânal. Acest obicei mă ajută să mănânc sănătos și regulat, să scap de stresul de a mă gândi permanent la ce gătesc și să nu risipesc alimente. 

Am observat că atunci când îmi gândesc în avans mesele tind să fiu mai creativă și să experimentez cu diverse rețete sănătoase din cărți de bucate, de pe diverse bloguri de cooking sau chiar de pe Instagram, TikTok și Pinterest. Așa că am inclus în articolul de astăzi ce mănânc într-o zi în care optez pentru rețete de pe Pinterest. Am ales rețete sănătoase, simple și gustoase. 

Mango Chia

Pentru micul dejun am ales o rețetă care să conțină semințe de chia pentru că sunt sățioase și bogate în proteine. Pentru Mango Chia am folosit lapte vegetal fără zahăr amestecat cu semințe de chia, mango pasat la robot împreună cu miere și vanilie, mango și cocos pentru decor. E simplu, hrănitor și delicios. Și este gata în 10-15 minute. 

Teriyaki Salmon Bowl

Pentru baza rețetei am folosit orez pentru sushi în care am adăugat oțet de orez și miere. Am pus la cuptor somonul în timp ce am pregătit sosul teriyaki pe care am preferat să îl adaug peste tot bolul și nu doar peste somon. Pentru sosul teriyaki am folosit usturoi, ghimbir, sos de soia, lămâie, oțet de orez, ulei de măsline și sare. La final am adăugat în farfurie, peste orez și lângă somon, legumele –  bame, morcov, castravete, jumătate de avocado, ceapă verde și mix de semințe. A ajuns să fie bolul nostru preferat. Este extrem de hrănitor și conține toate grupele de nutrienți. Durează puțin mai mult să o pregătesc, undeva la o oră, dar merită.

Grilled Halloumi Salad

Am optat pentru o cină lejeră, după masa copioasă de la prânz. Așa că am pregătit rapid o salată perfectă pentru sezonul cald. Am așezat pe o farfurie un mix de salată, ceapă verde, roșii cherry și felii de castravete. Am condimentat cu sare, piper și ulei de măsline. Apoi am tăiat brânza halloumi felii medii și am fript-o pe o tigaie.  Am adăugat brânza pe farfurie. La final am presărat peste toată salata un mix de semințe. A fost gata în maxim 15 minute.